Rijksoverheid
Een veilig thuis, daar maak je je toch sterk voor?

Veilig Thuis

Wil je advies of hulp?
Bel met Veilig Thuis op 0800-2000
(gratis en 24/7 bereikbaar)
Vanuit het buitenland kun je bellen naar: +31 703119007 (niet gratis)

Het gaat bij jou thuis niet goed

Iedereen is natuurlijk wel eens kwaad, maar er ontstaat echt een probleem wanneer de woede met geweld afgereageerd wordt op partner, kind, een vriend(in), ouders of huisdier. Als ruzie of gevoelens van onmacht overgaan in lichamelijk of psychisch geweld of mishandeling, dan gaat dit te ver. Goed dat je de eerste stap zet op zoek naar een oplossing.

Er is hulp voor je

Gelukkig kan er iets aan gedaan worden. Er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen, dus je staat er niet alleen voor. Er zijn instanties die je kunnen helpen om uit deze situatie te komen. En ook in jouw omgeving zijn er mensen die je willen helpen - vaak meer dan je denkt.

Klik op een van de mogelijkheden in het overzicht hieronder. Je krijgt dan meer informatie.

Dit is wat je kunt doen

Praat erover met iemand die je vertrouwt

Heb je te maken met geweld in jouw relatie of tegenover een kind in jouw gezin? Of met de dreiging van geweld? Blijf er niet mee rondlopen. Praten met een goede vriend, een familielid of een buur kan goed zijn om jouw verhaal te delen. Het praten met iemand in jouw omgeving is een belangrijke eerste stap. Vaak zijn er meer mensen bereid je te helpen dan je zelf denkt. Je kunt je hart luchten bij deze persoon, en je kunt ook vragen of hij of zij met je mee gaat naar een hulpinstantie.
Fragment uit video Wat kun je doen bij partnergeweld

Neem contact op met Veilig Thuis


Veilig Thuis is er voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met huiselijk geweld en kindermishandeling. Je kunt jouw vragen stellen of je hart luchten. Je krijgt een hulpverlener aan de lijn, die aandachtig naar jouw verhaal luistert. Deze hulpverlener zet alles voor je op een rij, beantwoordt jouw vragen en geeft je advies. Ook kijkt de hulpverlener samen met je welke professionele hulp er nodig is. Als je wilt, kun je anoniem blijven. Bel 0800-2000 (gratis en 24/7 bereikbaar).

Directe nood? Neem contact op met de politie

Als er directe nood is, dan is er maar één mogelijkheid: bel 112, het landelijke alarmnummer. De politie is opgeleid om met huiselijk geweld en kindermishandeling om te gaan. Dit nummer is alleen voor noodgevallen.